Filozofia – mama ranitilor

Posted: Noiembrie 14, 2011 in filozofie
Etichete:,

Nu faci doi pasi stanga dreapta ca dai de cate un ranit de „asta”  in care cuvantul „filozofie” e usa de biserica ce o foloseste zilnic de 20 de ori unde crestem cate o discutie inutila la un pahar de ceva acidulat de nu mai stiu pe unde e usa, si asta nu din cauza bauturii ca era primul pahar 🙂 ci asa de dragul polemicii. Si dupa ce ma intorc  in 20 de minute ala scuipa in continuare filozofie fata verso de ziceai ca e nepotul lui Kant si ginerele lui Einstein! Dar  fara sa zica un citat, o carte  sau ceva concret ! Zicale de la bunica si citate din vecini.

Un „ranit” care da din maini  sa se exprime si care foloseste „zii sa-i zic” la fiecare propozitie inceputa si continuata fara o finalitate datorita ideilor  incepute si neterminate. Mai poate Base are dreptate cand zice ca-s prea multi filozofi si prea putini ingineri in tara noastra. Bine da pe „ala”  nu-l pot numi filozof … Priveam asa linistit discutia ca un extraterestru care nu pricepe limba romana si  doar mimica fetei ma ajuta sa scot mai multe idei si fraze de neinteles pentru mine. In final nu am cedat si l-am luat la bani marunti de a cedat … dar cu durerea de cap tot am ramas.

Comentarii
 1. Ion Utz spune:

  Stai sa inteleg, ca sa fi un filozof (ce cliseu pare) trebuie sa bagi in discutie citate/carti ?

  Pana una alta nu te poti numi filozof pana nu ai o diploma in asa ceva. Poti sa ai niste idei filozofice, dar asta e tot, aparente peste aparente. Sa incercam sa nu ne diferentiem intre noi dupa „gradul de filozofie” pe care-l avem in noi.

  Un om poate fi un bun filozof, dar sa nu aiba darul de a comunica.

  • Tony spune:

   da interpretari pot fi multe insa filozofia se face prin comunicare. Daca faci filozofie in gand si nu te poti face inteles sau nu te poti exprima e ca si cum ai creste ca o planta la umbra. „Un om poate fi un bun filozof” – in fiecare om doarme un filozof

 2. Alex Silva spune:

  …ce am inteles eu din comentariile de aici: … ca sa fii filosof, iti trebuie o diploma; ca sa faci fiolosfie, iti trebuie comunicare….si ca o completare, ca sa faci comunicare, iti trebuie atentie la exprimare, dupa caz, la tehnoredactare si sa scrii corect „ca sa fii”, cu doi de „-ii” asa cum prevede DOOM-ul si toate celelalte reguli elementare ale gramaticii si ortografiei romane!

  Cum zicea si Paulo Coelho, via Facebook, „Don’t explain. Your friends do not need it, and your enemies will not believe you”

  PS: rautatea e o stare de spirit!

  Cu prietenie,
  Al. SilvaRo

 3. […] cella   maria barbu   ulise  zamfir  oana  vania  iulian ragnar  leonard florentina tony marius  adrian voicu  maldea  maskirovka ShareLike this:LikeBe the first to like this post. […]

 4. […] SPHEERIS Aria – Dedicatie pentru Tony […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s