Pe vremuri să ai putere însemna să ai acces la date, astăzi să ai putere înseamnă să știi ce să ignori” – Homo Deus – YUVAL NOAH HARARI

Nu trebuie…

Posted: februarie 1, 2023 in filozofie

Nu trebuie sa cunosti totul despre o persoana ca sa o poti iubi.

Dar daca o cunosti mai mult decat ar trebui?

Exista o limita sau un o linie invizibila de echilibru? Un fiasco care te nelinisteste, o banuiala care se adevereste, un plumb in os… si totusi iubirea pana unde poate merge fara sa iti pierzi mintile si sa mai poti spune ca esti fericit 10 secunde. Masculinizarea femeii si feminizarea masculului sunt roluri si jocuri inepuizabile in care psihologia ramane tabu pentru ca ea ar trebui redefinita. A.I. (Artificial Intelligence) isi va face intrarea timid si sigur, astfel incat va trebui ca Academia Romana sa scoata un nou dex cu aprobarea A.I., urmand ca zeci de carti sa fie rescrise in sensuri pe care nici autorii lor nu le vor intelege intrucat si logica s-a inmuiat. Tot ce era simplu candva de acum va deveni foarte complicat, nici „fluturii in stomac” nu mai sunt ce erau, chiar daca ai „rank”-ul slefuit. „Refresh the sound” and feel the silence again, cu toate ca ochiul pare mai curios, mai adaptabil zilelor noastre dar totusi trecand peste meditatie unde/cum gasesti echilibrul intr-o relatie?

In this world perfection is everything – Chritina Dalcher

Edit 1: O VIAȚĂ GREA E MAI BUNĂ DECÂT UNA LIPSĂ – e foarte posibil mie sa imi placa mai mult in singuratate decat o viata complicata, insa fara sa renunt la abordarea sexului feminin.

„Cancerele mintii: cand Compari, te Plangi si Critici” – Gandeste ca un calugar – Jay Shetty

Luraveda

Posted: iunie 12, 2022 in filozofie

Suntem bolnavi de prea mult adevar si atunci putina iluzie, fantezie si minciuna din partea artei nu ne strica.

Filozofia din spatele IA

Însăși natura termenului „inteligență artificială” dă naștere unor întrebări filozofice precum: Comportamentul inteligent presupune sau necesită existența unei minți? În ce măsură conștiința poate fi reprodusă prin calcul?

Testul Turing

Alan Turing (1912-1954) a fost un matematician și logician britanic. El este considerat, pe bună dreptate, ca fiind tatăl informaticii. Turing era fascinat de inteligență și de gândire, precum și de posibilitatea de a le simula cu ajutorul mașinilor. Cea mai importantă contribuție a lui Turing la IA este jocul imitării, cunoscut mai apoi sub denumirea de „testul Turing”.

Iată în ce constă testul: o persoană le pune întrebări jucătorilor A și B, printr-un schimb de mesaje scrise (pe chat). În cazul în care persoana care pune întrebările nu poate stabili care dintre cei doi interlocutori, A și B, este calculatorul și care este ființa umană, se consideră că respectivul calculator trece testul. Raționamentul este următorul: dacă un om nu poate identifica calculatorul în urma unei conversații naturale cu caracter general, atunci înseamnă că inteligența calculatorului a ajuns la nivelul inteligenței umane.

Continuarea Aici

Libertatea – Andrei Plesu

Posted: septembrie 15, 2021 in filozofie
Etichete:

Curajul – Andrei Plesu

Posted: septembrie 14, 2021 in filozofie
Etichete:,

Talentul – Andrei Plesu

Posted: septembrie 13, 2021 in filozofie
Etichete:,

Omul Individual – Andrei Plesu

Posted: septembrie 12, 2021 in filozofie
Etichete:,

Lipsa Eroilor – Gabriel Liiceanu

Posted: septembrie 9, 2021 in filozofie
Etichete:,

Ideea – Andrei Cornea

Posted: septembrie 1, 2021 in filozofie
Etichete:, ,