Idei

Aici o sa puteti gasi multe raspunsuri la intrebari invechite. Unele texte au paternitatea necunoscuta. Vindem IQ gratis. Doxografia cu texte si idei bune te conduce spre perfectiune.

Comentarii
  1. balaur spune:

    sarumana, sarumana!!

  2. bodyalchemist spune:

    Propun o tema:
    In fiecare locuinta ar trebui sa existe sau sa fie creata o camera pentru meditatie sau macar o nisa, un mic altar, in permanenta luminat si de unde sa nu lipseasca florile sau cel putin o floare. Nu trebuie uitat ca locuinta indeplineste si rolul de templu si „invelis mineral” (pe langa turya, noetic, biosic,fizic)pentru familia care o locuieste iar camera de meditatie sau nisa sacra are rol de altar. Familia reproduce la scara pamanteasca familia divina:
    Barbatul in-surat (in-surya = in Soare adica in Dumnezeu – Entitatea Suprema a sistemului nostru solar – puternic, pur si stralucitor asemenea Soarelui) are rolul Tatalui Ceresc de creatie, protectie si iubire, Femeia mari-tata (Maria cea de Tatal ocrotita – asemenea Mariei simbol al puritatii, fertilitatii si iubirii) si Pruncul (Pronia = Dumnezeirea – care semnifica potentialitatea ascunsa in fiecare copil de a atinge iluminarea si de a deveni in aceasta viata Maestru asemenea lui Buddha, Hermes Mercurius Trismegistus, Mahavira, Zamolxe, Ioan Botezatorul, Mahomed, Maria Magdalena, Iisus, Fatima, Osho, Ivanhov, Jasmuheen, Gurdjieff, O Sensei Morihei Ueshiba).
    Casatoria = Ki-Sator sau mai exact Ki-Za-Turiya (Za-Turiya = Sator = Fiinta Aurie Omniprezenta si Omnipotenta = Dumnezeu), inseamna constientizarea, realizarea si vietuirea in Energia Inelului de Aur al Divinitatii, in Lumina. Ki-Za inseamna si Casa, spatiul energetic luminos in care evolueaza spiritual familia.
    Este calea iluminarii in doi prin contopire in Armonia Divina. Ki este Energia Universala care la om este in stare latenta, pozitionata fizic la baza ultimei vertebre. De acolo se ridica Kundalini urmand calea Sushumna (Axis Mundi, coloana vertebrala, in plan fizic) impreuna cu cele doua curente Ida si Pingala (Yin si Yang) care se impletesc asemenea celor doi serpi ai Caduceului pe care sunt reprezentate. Za este inelul de aur, Aura, semn al realizarii dumnezeirii, al iluminarii, al unirii cu Divinitatea Solara, reprezentata si ea pe caduceu ca inel al crucii cu ansa, Ank. De aici si obiceiul de a se purta verigheta din aur, pentru a aminti in permanenta celor casatoriti care este primul din cele doua scopuri pentru care se afla impreuna. Turiya (sanscrita) inseamna „a patra” si este Structura Divina, scanteia dumnezeiasca aflata in fiecare fiinta. I se spune simplu „a patra” pentru ca este a patra structura a omului dupa trup, minte si suflet, centrul absolut al fiintei si pentru a nu putea fi numita in vreun fel existand astfel pericolul denaturarii adevarului. Sator inseamna Dumnezeu iar Satori (zen) este starea de iluminare, de unire cu Divinitatea. Cel de al doilea scop al casatoriei este ca cei doi sa ajute pruncul sa realizeze potentialul cu care a venit, Pronia, si sa-si cunoasca Turiya – Structura Divina, adica sa atinga starea de Satori = Iluminarea. Responsabilitatea parintilor este evident uriasa vizavi de mediul si vibratiile in care isi cresc copiii.
    In spatiul ei sacru familia poate beneficia de intreaga putere de creatie a Intregului din care face parte, conlucrand benefic in acest fel la Creatia Universala. Aceasta dimensiune cvasinecunoscuta a familiei terestre face ca evolutia noastra sa fie lenta si cu multa suferinta.

  3. tonysss spune:

    hai totusi sa nu propunem o tema, caci am destule 😉

  4. iq gratis? suna interesant.
    blog-ul in sine e interesat, e cel mai complet care l-am gasit astazi.

  5. tonysss spune:

    mai are multe lipsuri , dar multumesc 😉

  6. balauru spune:

    nu se poate, numai eu sint balaur aici !!!!! 🙂

  7. Cum dai unitatea de IQ?
    Sau ce masura folosesti? 🙂

  8. tonysss spune:

    Folosesc Qilogramul 🙂

  9. vcozan spune:

    Foarte interesant blog, foarte bogat in tematica, o adevarata oaza de cultura in desertul trist al vietuirii romanesti !…

    Nu sunt legat in mod special de filosofie prin pregatirea profesionala (sunt cercetator, chimist) sau prin cultura pe care o am, dar am gasit cateva texte pe care le-am citit cu interes si placere.

    Am o intrebare legata de o stare (sau mai multe) pe care o (le) am de vreo 2-3 ani: confuzie, stupefactie, revolta, blazare, etc., privind derizoriul in care ne miscam in aceasta tara, pe care o credeam altfel atunci cand eram mai tanar, privind jalnica stare a optiunilor/conceptiilor/preocuparilor tinerei generatii, si nu numai a ei,…

    intrebarea ar fi: ce se poate face ?, sau: trebuie sa facem ceva ?

    Poate nu, poate ca problemele ce tin de cultura sunt un fel de ‘igiena personala’ ale fiecarui individ si deci nu se poate face nimic.
    Recunosc faptul ca pe tema aceasta se poate discuta enorm.

    Inchei felicitand autorul pentru munca de foarte buna calitate pe care a facut-o !
    Vasile Cozan (varsta 50)

  10. tonysss spune:

    Multumesc pentru cele spuse. Colectia mea e pentru cei ce inteleg filozofia. Se pare ca sunteti un intelept. Va mai astept.

  11. fridu spune:

    Un blog foarte interesant, care m-a surprins in mod placut. Am ajuns pe acest blog cautind ceva despre identitate sociala. Am vazut ca ai si o sectiune despre sociologie. Foarte bine, pentru ca eu am absolvit sociologia cu putini ani in urma. Cel mai „fain” este ca ai pentru descarcare lucrari bune.
    Felicitari.

  12. tonysss spune:

    Pai sociologia este o ramura a filozofiei care isi cere independenta. 🙂 Multumesc pentru cele spuse.

    Update: Catalogul Nervilor de Sezon este un site special pentru cei ca dumneata si pentru cei de mai sus. E facut pentru cei ce ii inteleg utilitatea si nu numai.

  13. mangaloy spune:

    bodyalchemist, esti profund de tot! mă sperii!

  14. Salut,

    Felicitari pentru realizarea acestei biblioteci online de filozofie! Apreciez foarte mult colectia de teatru radiofonic, un bun argument al faptului ca arta si filozofia merg foarte bine impreuna, cizelandu-l pe om.

    Pentru cei care apreciaza arta, in diferitele ei forme, am lansat AltIasi.ro, un proiect care isi propune sa promoveze un Iasi rafinat, cu oameni pentru care decenta si eleganta nu sunt demodate.

    AltIasi vine cu un continut original, printr-o selectie atenta a evenimentelor, adresandu-se oamenilor deschisi la minte, deschisi spre frumos, carora le recomanda evenimente, articole si interviuri din urmatoarele domenii: Teatru, Film, Carte, Muzica, Expozitie; de asemenea, aduce in prim-plan oameni cu dichis si povesti urbane.

    Mai multe informatii despre AltIasi se gasesc pe http://www.altiasi.ro.

    Cu prietenie,

    Alexandru Ilie
    PR officer
    http://www.altiasi.ro

  15. Nik. spune:

    Nu ai o rubrică pentru mulțumiri. : DD

    Îți sunt etern recunoscător pentru acest efort incomensurabil. Informația selectată și postată pe aceste pagini web mi-au determinat substanțial direcția evoluției personalității mele. MULȚUMESC!!! Acest blog va fi o sursă de inspirație contiună pentru mult timp, dacă să privesc spre viitor. : ))))

  16. Nicolae Chiorescu spune:

    O dorință distinctă, din start a fost condamnată unei dileme. Soluția dilemei a fost schițată de următoarea accepțiune: „din punct de vedere etic ar fi corect să formulez adresarea la persoana a II-a”.

    Mi-ar face plăcere să punem bazele unei discuții cu caracter filosofic și psihologic, desigur dacă dumneavoastră acceptați ideea respectivă și dispuneți de voința, motivația și timpul necesar. : )))

    • Tony spune:

      Mda in ziua de azi e cam dificil sa te faci integrat/inteles cu probleme filozofice sau psihologice 🙂 Mi-as dori un forum, gen softpedia.com unde se discuta toate problemele 🙂 culmea e ca detin filozofie.ro 🙂 dar am inceput sa tin filozofia pentru mine chiar si atunci cand ascult radio moldova 🙂

      • Nicolae Chiorescu spune:

        Un filozof adevărat consideră filosofia drept proprietate privată. Ideile sunt materiale (referință la Frederich Engels și Karl Marx)… Există și un fundament juridic cu privire la proprietate intelectuală, dacă nu greșesc : ))))

        Regretabil, dar e o observație nesistematică veridică, e dificil să discuți probleme filosofice și psihologice…

        Tentativa de a accesa site-ul fiolozofie.ro a eșuat. Problema accesului e legată de hosting?..

      • Tony spune:

        check your email niiiiku@

Lasă un comentariu