Filozofie audio

Carti Audio

Andrei Plesu – Ce am invatat de la Constantin Noica

Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu – Ce am invatat de la Noica

Constantin Noica – 3 poeme filozofice #1

Constantin Noica – 3 poeme filozofice #2

Constantin Noica – 3 poeme filozofice #3

Constantin Noica – Lectura din cartea lui Iov

Constantin Noica – Cei 22 sau despre cultura de performanta

G. Liiceanu – despre Emil Cioran

G. Liiceanu – Despre sistemul de iluzii

Din ciclul Povestiri

Andrei Plesu – Zoologia 

Andrei Plesu – Catre Europa de peste gard

Andrei Plesu – Romani in Japonia

Andrei Plesu – Scrisoare catre Sorel

Andrei Plesu – Onomastica

Andrei Plesu – scurta filozofie

Thomas Mann – Doctor Faustus – biografii memorii

Mircea Cartarescu -Vreau sa-mi spui frumoasa Zaraza -> Melodia Cristian Vasile – Zaraza

Mircea Cartarescu – Irish Cream

Mircea Cartarescu – Bomba de aur

Mircea Cartarescu – De ce iubim femeile

G. Liiceanu – Prima amintire

G. Liiceanu – Gamele unei vieti

G. Liiceanu – Intalnirea cu tara mea

G. Liiceanu – Usa interzisa

G. Liiceanu – Am tacut bine

Filozofie audio in engleza

Friedrich Nietzsche (transl. Helen Zimmern) – Beyond Good and Evil

Friedrich Nietzsche – Twilight of the Idols

Comentarii
  1. Zob Gheorghe spune:

    Faceţi corecţie: dacă ce daţi este gratuit atunci nu vindeţi.Deranjează sensibilitatea logică.În rest, bine.Şi mai vedea-vom.

  2. tonysss spune:

    Nu fac nicio corectie.Eu nu am o sensibilitate logica caci s-ar considera ca am o slabiciune stimabile si nu imi doresc sa fiu santajat in idei tocmai de logica 🙂

    • arcaluigoe spune:

      Faptul ca se vinde si se cumpara pe gratis n-ar trebui sa fie o agresiune pentru nicio sensibilitate logica. Zero e si el un numar ca orice numar. Necunoscuta care se vindea, (poate fi o carte, o idee, orice), poate avea un pret care include costurile de fabricatie, de transport si adosul comercial. La acestea se poate adauga (cu valoare negativa) un discount promotional si un premiu (tot promotional) care sa incurajeze accesul la anumite produse cum ar fi bunaoara filosofia (a ta sau a altora; apropo zi si mie o idee filozofica din tine comparabile macar cu „Cogito ergo sum” sau „Omul e un intrigant”). Exista intotdeauna persoane generoase si/sau intelepte care pot oferi 5 oboli cuiva care vrea sa aiba un folos de pe urma celor citite (invatate). Rezultatul in bani poate fi (intamplator sau nu) zero, gratis, free, chiar dar procesul ramane unul de vanzare/cumparare. Caci filosofia nu creste in pom (Mar de langa drum si fara gard). Nu? Ceea ce ma nelinisteste pe mine este alternanta plural/singular din enunt. Noi (adica bloggerul, pluralul imperial) suntem mai multi, iar cumaratorul (adica vizitatorii) e unul singur (singularul de politete?). Asta nu denota niciun fel de optimism. Trebuie sa va asteptati la foarte, foarte multi vizitatori. Sa-i vizati si sa-i vizati. Filosofia are mare cautare daca stii(ti) s-o vindeti bine pe gratis. Evidentiati-i valoarea ca sa aprecieze si omul (care e inainte de toate) discountul generos inclus in gratuitate. Parerea mea.

      • Tony spune:

        Daca un patrat ar fi fost perfect nu l-ai fi remarcat, daca patratul ar fi avut lipsa un colt ai fi spus „ce perfect ar fi fost patratul asta daca acea si coltul lipsa // Nichita Daca titlul nu ar fi avut ceva sa iti starneasca „mania ” de a scrie nu ai fi bagat in seama blogul . La inceput am fost mai multi acum am ramas singur, si cand m-am referit la vizitator „cumperi?” e o idee universal valabila ca fiecare tasteaza pentru el si nu pentru mai multi 🙂 pot fi exceptii . Si scaunul pe care stau exista dar nu gandeste.

      • arcaluigoe spune:

        @Tony – Dimensiunea care va lipseste din cubul perfect-imperfect al lui Nichita a fost convertita (se pare) intr-un exces de paguboasa strategie auto-devensiva. Respingeti (cu teama) orice critica pana si in situatiile in care nu exista critica. Eu am mentionat „nelinistea” iar nu „mania” cu care incercam sa ma lamuresc in legatura cu ambiguitatea unui enunt, nu sa-l schimb catre o improbabila perfectiune. Nichita era poet si avea voie deci sa faca diferente intre perfectiunea cubului cu colt si perfectiunea celui fara colt. Noi, filosofii, n-avem voie sa face aceasta eroare de apreciere. Noi stim ca orice lucru care exista este perfect in imperfectiunea lui si ca nu exista cuburi cu colturi. Blogul d-voastra este perfect. Nu din cauza falsei imperfectiuni/impreciziuni din titlu l-am remarcat. L-am remarcat pentru ca este remarcabil. Am ajuns aici printr-o aparenta coincidenta, pe care momentan nu v-o pot explicita. Ma bucur insa ca v-am gasit. Nu cred ca a fost doar o intamplare. Ma voi convinge. Pana si faptul ca tema blogului meu este aceeasi cu cea aleasa de d-voastra (si va asigur ca a fost aleasa in mod independent si anterior descoperirii blogului lui Tony) nu este deloc intamplatoare.

        P.S. Titlul si sub-titlul blogului sunt perfecte. Sper ca in curand sa constate si altii. Cele bune.

  3. Antonius de Severin spune:

    In primul rand, permiteti-mi sa spun ca din punct de vedere informativ sunt foarte multumit de site; ati facut o treaba buna, si din cate vad la arhiva, ati si lucrat mult la site.. ceea ce ma nemultumeste, si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, este faptul ca ‘ vindeti ‘ filosofia altor oameni, nu a dumneavoastra. Filosofia inseamna cugetare.

  4. tonysss spune:

    Este o colectie de fisiere audio. Fisiere ce se gasesc pe internet fara prea mult efort. Eu nu am facut decat sa le adun intr-un blog. Doxografia nu face distinctie ca este al meu sau nu. Fac parte din grupul celor care spera sa vada la librarie o carte mai ieftina decat o paine. Eu unul nu am terminat de cugetat la filosofiile altora. Multumesc de aprecieri.

  5. Antonius de Severin spune:

    Tony, spui ca nu ai terminat de cugetat filosofiile altora, adica ai inceput sa gandesti aceste filosofii, ceea ce inseamna ca esti interesat de filosofie; acest lucru este minunat si imi ofera o mare bucurie sa stiu ca sunt persoane interesate de filosofie. Totusi… stii care este scopul studierii ‘filosofiilor altora’ ? Eu sunt de parere ca filosofia, luata ca termen general, are ca scop dezvoltarea ‘filosofiilor’ nu doar a persoanei in cauza, ci a unui numar mare de cititori. Filosofia nu se poate ‘invata’, in schimb filosofia te invata sa filosofezi.
    Situatia de fata imi aminteste de un citat foarte interesant al lui Platon: „Dacă întâlnesc filozofia la un tânăr, îl admir, găsesc că-i şade bine, în tot cazul mă gândesc că am de-a face cu un om liber. În schimb, dacă nu-l văd filozofând, îl socot lipsit de sentimentul libertăţii şi incapabil de a face cumva într-o direcţie un lucru frumos şi nobil.” Considera acest post un sfat prietenesc.. inceputul ‘lucrarii’ tale este promitator. Spor la site!

  6. tonysss spune:

    „Filosofia nu se poate ‘invata’, in schimb filosofia te invata sa filosofezi.” CE BINE AR FI SA FIE ASA! Te-as invita la un curs de metafizica, hermeneutica, ontologie sau axiologie si sa imi demonstrezi ca asa este!Cand eram la facultate am discutat problema intelegerii materiilor raportate la timpul prezentarii la examene. Am spus ca daca incep Metafizica lui Aristotel te blochezi la 2 pagini pe putin 2 saptamani. Din totalul de pagini esti fortat sa treci peste si sa ajungi la examen in timp util fara a avea nedumeriri. Tocmai din acest motiv am vrut sa impunem examenele fara termen exact. Se pare ca nu am reusit 🙂 Am filozofia mea si nu cred ca intereseaza pe cineva. In ziua de azi libertatea este limitata sub toate punctele de vedere. Mai am putin si cred ca este un sofism 🙂 Multumesc pentru sfaturi. Mai am un blog care nu este deschis publicului si poate ca acolo filozofia mea imi dicteaza. De fapt sunt sclavul ei zilnic, dar ramane intre noi 😉

  7. Antonius de Severin spune:

    Nu inteleg ce ai gasit atat de dificil la Metafizica, de ‘te blochezi la 2 pagini pe putin 2 saptamani’.. adevarat ca este oarecum dificil, dar nu este imposibil. Ai vazut tu lucru bun sa se faca ‘usor’? 😉 Cat despre acel citat.. nu eu sunt autorul creatiei sale.. l-am gasit printr-o carte, scrisa de Socrate parca.. stii ce se spune despre Socrate? .. se considera ca Socrate a adus filosofia zeilor pe pamant, datorita ‘motto-ului’ sau: ‘omul este masura tuturor lucrurilor’. Adevarata filosofie nu se regaseste in cursurile de metafizica, hermeneutica sau ontologie.. adevarata filosofie se gaseste in cugetarea omului, care este si ‘esenta sa’, precum spune Rene Descartes 😀

  8. tonysss spune:

    Citatul e a lui Platon, multumesc de sfaturi. Daca taceam …. poate e valabil si pentru tine 🙂
    Cugetarea omului fara pic de cunoastere ar fi filozofie second hand.

  9. Antonius de Severin spune:

    .. in legatura cu citatul, am spus ‘parca’, dar vad ca nu stai prea bine la capitolul ‘atentie’.. si eu nu am spus ca gandirea ‘fara pic de cunoastere’ e filosofie ‘first hand’, ci am spus ca filosofia se gaseste in cugetare! Observ ca tu denaturezi interpretarea cuvintelor spre a le folosi drept contraargument, netinand cont de adevarata lor semnificatie! 😀

  10. tonysss spune:

    „Filozofia se gaseste in cugetare”, pai dvs. o puteti cauta in cugetare, eu unul am si alte surse 🙂

  11. Antonius de Severin spune:

    „Cogito ergo sum” 😉

  12. tonysss spune:

    Si scaunul pe care stau exista dar nu cugeta 😉

  13. Antonius de Severin spune:

    Poate.. dar eu sunt sigur ca exist, deoarece cuget ! 😉

  14. the mad hatter spune:

    @Antonius de Severin: „omul este masura tuturor lucrurilor” –> Protagoras.

  15. Total Anormal spune:

    @the mad hatter: „….a celor ce sunt in ce fel sunt si a celor ce nu sunt in ce fel nu sunt”…..citatul nu este o invitatie la relativism absolut, asta e mai degraba spiritul epocii:)

  16. AnaAyana spune:

    Multe dintre fişiere nu mai sunt valabile. Am păţit şi eu asta cu trilulilu.

    • Tony spune:

      Da asa este, trilulilu nu mai este ce a fost … se duc politici de nimicire a fisierelor fara drepturi de autor sau practic o simpla cerere … distruge mii de fisiere, mai ales ca acele fisiere au fost puse de o persoana …. si fisierele ar cam fi identice in continut.. Sectiunea cu Teatru Radiofonic on line abia daca mai gasesti o piesa doua acolo.

Lasă un comentariu